Чому їжа завжди пригорає. Що ви робите не так? 

На Русі вважалося, що, якщо у незаміжньої дівчини пригорає їжа, чекай брюнета нареченого, а якщо у заміжньої, чекай сварки з чоловіком. 
⠀ 
Зараз люди мало вірять в такі прикмети, тому давайте краще розберемося в реальних причинах.

Детальніше розповість Вікторія Силка-блогер, технолог ресторанного бізнесу.
⠀ 
Найсильніше пригорає м’ясо і риба, тому що вони містять багато білка.

Сковорода повинна бути дуже добре розігріта, не можна викладати продукт на холодну поверхню, пригорить відразу ж, як нагріється. Масло створює “подушку” між їжею і поверхнею сковороди, але тільки тоді, коли температура дуже висока.

Лайфхак. Смажити можна на пергаменті — і сковорода чиста, і нічого не пригорає. Можна змастити маслом

Дуже часта проблема пригорання пов’язана з розміром пальника і сковороди, тобто коли відбувається нерівномірний нагрів поверхні. Посуд повинен відповідати розміру конфорки. 

Почему еда всегда пригорает. Что вы делаете не так? 

Не раджу купувати тонку сковороду-тонке дно погано тримає тепло. 
⠀ 
Якщо у вас чавунна сковорода – вона вимагає багато масла. Розігріваємо поверхню майже до диму і потім додаємо багато масла.

Лайфхак для любителів заморозок / заготовок

Продукція кімнатної температури не пригорає. Тому, якщо у вас заморозка, дайте постояти продукції і нагрітися, потім приступайте до смаження. 
⠀ 
Розрекламований тефлон не терпить високу температуру, відповідно, готувати на такій сковороді м’ясо – не найкращий варіант. Ідеально буде для млинців, яєчні або овочів.

Титанове покриття-ідеальний варіант для м’яса

Кераміка взагалі дуже швидко лопається, і я вважаю такі сковороди чимось декоративним, не практично.

Дуже важливо-догляд за посудом. Багато сучасні сковороди відмивають, як раніше, залізними скребками. Пару раз-і покриття прийде в непридатність, і буде прилипати абсолютно все. Та ж історія з агресивними миючими засобами.

Відмінний робочий лайфхак

Вимиваємо сковороду милом і далі розігріваємо її, висипаємо щільним шаром сіль і прожарюємо, поки не потемніє. Прибрати сіль і змастити маслом, так сковорода прослужить довше. 
⠀ 
Якщо все-таки їжа пригорає, насипте трохи солі на масло. 
⠀ 
Ніякої Посудомийки! Ніяких металевих скребків! Ніякої холодної води відразу після того, як зняли з вогню. Дайте охолонути. Не збирайте піраміди з сковорідок, зберігати потрібно окремо, щоб уникнути подряпин на поверхні. 
⠀ 
І пам’ятайте, що у кожної речі є свій термін служби, і якщо сковорода прийшла в непридатність, не поспішайте її викидати! Прожарити сіллю і залиште для гасіння, а не для смаження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *