Коли краще приступати до посадки тюльпанів і нарцисів восени

У вересні квітники ще продовжують цвісти і радують своїми фарбами. Однак у вересні ще досить клопоту в саду, тому дачники повинні поспішити.

Восени рекомендується висаджувати тюльпани і нарциси. Вони порадують своїм неймовірним цвітінням вже в наступному році.

Особливості осінньої посадки

Дачники повинні заздалегідь підготувати клумбу під посадку тюльпанів і нарцисів. Щоб не дати бур’янам розвиватися, краще тримати грунт під плівкою.

Перед посадкою цибулинні квіти також рекомендується підготувати. Їх зазвичай замочують в розчині Фітоспорін. Завдяки цьому можна запобігти розвитку гнилі.

Когда лучше приступать к посадке тюльпанов и нарциссов осенью

У клумбу також слід внести компост, а потім шар грунту і піску. При необхідності також можна додати трохи добрива AVA. Подібний підхід забезпечить хорошу приживлюваність цибулин. В результаті цього вже в наступному році можна насолодитися їх цвітінням.

Глибина посадки може відрізнятися і залежить від декількох факторів. Квітникарі не рекомендують садити все цибулинні квіти в один день. Зверху цибулини необхідно присипати піском або торфом.

Коли краще садити тюльпани і нарциси восени

Приступати до посадки нарцисів можна з кінця серпня. Це пов’язано з тим, що період спокою у цих рослин триває набагато довше, ніж у тюльпанів. Тюльпани краще висаджувати в кінці вересня. Однак все залежить від регіону проживання.

Багато квітникарі висаджують тюльпани восени, так як в цьому випадку можна отримати здорові рослини. Ці періоди посадки вважаються оптимальними.

Рекомендації щодо вибору хороших цибулин

При покупці цибулинних рослин особливу увагу потрібно приділяти їх розміру. Це пов’язано з тим, що від нього залежить якість цвітіння. Також необхідно уважно оглянути цибулини на наявність пошкоджень. Якщо виявили гнилі місця або запах цвілі, то від покупки краще відмовитися.

Також садівники повинні враховувати, що цибулини низькорослих рослин трохи менше звичайних. При цьому у сортів різного забарвлення цибулини повинні бути різного кольору. Купувати цибулини найкраще після огляду, тому користуватися доставкою не слід.

Правильна обробка перед посадкою

Перед тим як приступити до посадки, обов’язково потрібно оглянути всі цибулини. На цьому етапі необхідно відбракувати цибулини, які не змогли добре зберегтися. Перед посадкою їх також рекомендується очистити і обробити від різних інфекцій. Це пов’язано з тим, що в продажу часто можна побачити цибулини, які заражені пеніциллезною гниллю. Хвороба найчастіше проявляється на лусочках цибулин.

Якщо плями гнилі ще невеликі, то можна спробувати вилікувати цибулину. Однак якщо зняти покривні луски, то можна виявити ознаки фузаріозу. Від них потрібно негайно позбутися, так як хвороба швидко пошириться по всьому саду. Для цього цибулини необхідно зачистити, а потім присипати зрізи за допомогою порошкоподібного фунгіциду.

При цьому вони обов’язково повинні просохнути протягом 2-3 днів. Перед посадкою всі цибулини також потрібно обробити в рідкому протруйнику. Зазвичай садівники використовують препарати» Максим «або»Вітарос”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *